Nov 13
Митрополит Антоний ще отслужи панахида за Архангелова задушница във Виена PDF Печат Е-поща
Автор: artnovini.com   
Сряда, 26 Октомври 2016г. 18:43ч.

Паметникът на седемте български офицери в парцел 91 на Централния гробищен парк на Виена. Снимка: © artnovini.com Службата ще се проведе на 28 октомври т.г. от 14.00 ч. пред изцяло възстановения Паметник на седемте български офицери в Zentralfiedhof Wien.

ВИЕНА. По повод Архангелова задушница, която Българската православна църква ще отбележи на 5 ноември, Посолството на Република България в Република Австрия кани сънародниците ни да почетем заедно паметта на загиналите български воини в Балканските войни и в Първата световна война, продължили от 1912 до 1918 г. Панахидата ще бъде отслужена на 28 октомври (петък) 2016 г. от 14.00 ч. пред възстановения български Войнишки паметник в Централния гробищен парк на Виена (Zentralfiedhof Wien), парцел 91, съобщиха от дипломатическата мисия.

Възпоменателното честване е организирано от Посолството на България във Виена, съвместно с Българската православна църковна община „Св. Иван Рилски” в австрийската столица. Панахидата ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и старофорен иконом отец Иван Петкин.

Паметникът на седемте български офицери във Виена е изграден през 30-те години на XX в. През пролетта на 2015 г., по инициатива на Посолството и на Службата на военния аташе и със съдействието на Министерство на отбраната на Република България, беше извършена цялостна реставрация на паметника.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Последна промяна от Сряда, 26 Октомври 2016г. 19:00ч.
 

КИНО

ЛИТЕРАТУРА

МУЗИКА

ТЕАТЪР

ДРУГИ